Close Menu

Wat weet jij over de Black Angus?

1 mei 2019


Grillen met geweten, dát is een van de belangrijkste kernwaarden van Zaai Kweek & Eet. Wij zoeken kwaliteitsvlees waarvan de afkomst bekend is, zodat we onze klanten het mooiste en beste stuk voor kunnen schotelen. Ook weten we zo zeker dat we duurzaam en verantwoord omgaan met onze aarde, en dat proef je. Wij zijn bijzonder trots op onze Angus Beef, dus hoog tijd om meer over dit runderras te vertellen.
 

Black Angus


De Aberdeen Angus is een van origine Schots runderras, dat daar sinds de 19e eeuw wordt gefokt.  Tegenwoordig worden de Aberdeen Angus-runderen ook veel in de USA gehouden, waar het vlees van Zaai Kweek & Eet vandaan komt. De runderen hebben korte benen en zijn hoornloos. De meeste Angus-runderen zijn zwart (de beroemde Black Angus), maar er zijn ook rode runderen (Red Angus).

 


Karakter


De Black Angus heeft een rustig en sociaal karakter (daarom hebben ze ook geen hoorns nodig). Deze vriendelijkheid kun je zelfs terugvinden in het vlees, dat heel mals is.


Omgeving


Ze gedijen het best in natuurgebieden met een grote variatie aan kruiden- en grassoorten. Ze hebben maar weinig voeding nodig en blijven het hele jaar door onder alle weersomstandigheden buiten. Dit omdat ze oorspronkelijk werden gefokt voor de begrazing van Schotse natuurgebieden.
 

Wat is er zo bijzonder aan de Black Angus?


Het vlees is van uitzonderlijke kwaliteit. We hadden het net al even over hoe mals het vlees van dit runderras is. Ook hangt het samen met de marmering van het vlees: de dunne lijntjes vet die er doorheen lopen. Vet houdt de smaak vast, en dat is optimaal bij de Black Angus.Weetjes & feiten
 

  • De Black Angus wordt vaak gebruikt om te kruisen met andere rassen, omdat ze makkelijk afkalveren. Zo wordt de kans op moeilijke geboortes van andere rassen verkleind.
     
  • De positieve eigenschappen van het ras zorgden ervoor dat veel runderen werden geïmporteerd vanuit Schotland naar de USA. In 1883 werd de American Aberdeen-Angus Breeder’s Association opgericht in Chicago.

Reserveer hier je diner
 

 

Geniet bij Zaai Kweek & Eet van het overheerlijke Black Angus vlees. Eerlijk en met liefde bereid.