Close Menu

Vegetarisch saai? Niet bij ons!

15 mei 2019


Vegetarisch eten wint steeds meer aan populariteit. Niet alleen door mensen die volledig zijn overgestapt op een vleesvrij dieet, maar ook dankzij de zogenaamde “flexitariërs”. Zij kiezen ervoor om een aantal keer per week een vegetarisch gerecht te bereiden, Zo zijn ze duurzamer, milieubewuster en diervriendelijker bezig. Restaurants komen ook steeds meer tegemoet aan deze behoefte van hun klanten. Waar vegetarisch vroeger nog weleens een vleesgerecht-maar-dan-zonder-vlees wilde zijn, worden er nu heerlijke creaties op tafel getoverd. Volwaardige gerechten, die zo heerlijk zijn dat je dat ene ingrediënt niet eens mist.

 

De vegetarische menukaart van Zaai


Ook bij Zaai Kweek en Eet houden we ervan om onze bezoekers te verwennen met verrukkelijke gerechten, waar het water je van in de mond loopt. Daarom zijn de vegetarische gerechten op onze menukaart al even verleidelijk als de vleesgerechten, ook al zijn we een grill restaurant. Want ook groenten kun je heerlijk grillen, en onze smaakcombinaties laten niets te wensen over.

Wij experimenteren graag in de keuken, en ook het oog mag niets te kort komen. Daarom draait in dit blog alles om onze vegetarische opties, want soms zegt een afbeelding meer dan duizend woorden. Laat je verleiden tot flexitariër!

 

Vooraf


Geroosterde aubergine met bulgur, granaatappel en tamarinde yoghurt

Vega feitje:

Bulgur is een graanproduct dat van verschillende soorten tarwe wordt gemaakt. Het heeft een licht notige smaak. De korrels worden gestoomd en gedroogd, om vervolgens grof te worden gemalen of gebroken. Bulger wordt vooral gebruikt in de mediterrane, Turkse, Indiase en Arabische keuken.

 

Hoofdgerecht


Vegetarische risotto met paddenstoelen, kastanjes, rucola, een gepocheerd ei, gepofte tomaatjes en Parmezaan chips

Vega feitje:

Om een ei te pocheren kook je het zonder de schaal, en ook wordt er geen olie of vet gebruikt. Het ei wordt gekookt tot het eiwit bijna geheel gestold is, maar het eigeel nog zacht. Gepocheerde eieren vormen de basis voor veel gerechten in de Creoolse keuken van Louisiana.

 


Vegetarische houtoven pizza met courgette, pompoen, spinazie en mozzarella

Vega feitje:

De pompoen werd in Midden- en Zuid-Amerika al tussen 9000 en 7000 v.Chr. verbouwd, maar in Europa werd het pas in de 16e eeuw geïntroduceerd. Niet alleen de puree kan gegeten worden. Ook de oliehoudende zaden, jonge steeltoppen en de pompoenbloem zijn eetbaar!

 

Nagerecht

Goed nieuws voor alle vegetariërs en flexitariërs: onze heerlijke toetjes kunnen ongegeneerd gegeten worden! Ga je voor de carrot cake, ons kaasplankje of een koekje van eigen deeg? Of vind je dat je al gezond genoeg bent geweest en neem je zo’n heerlijke sticky toffee muffin, s’mores dip of freaky ice cream?

Wat je ook neemt, het wordt in ieder geval genieten! Wij verwelkomen je graag bij Zaai Kweek en Eet voor een verrukkelijke (vegetarische) maaltijd.

 

Bekijk hier het menu van Zaai Kweek en Eet