Close Menu

Slow food & mood: wat is het?

12 juli 2019

We laten overal op de website en social media weten dat Zaai Kweek en Eet een “slow food & mood” restaurant is. Maar wat betekent dat precies? Er zit namelijk een hele filosofie achter het begrip, die wij graag met onze gasten delen.
 

Duurzaam eten

Een van de belangrijkste aspecten van slow food & mood is dat wij nadenken over ons eten. Waar het vandaan komt, hoe we ermee omgaan, en hoe we het in onze gerechten verwerken. Er is aandacht voor de herkomst van elk ingrediënt dat onze gasten op hun bord krijgen. Wij doen geen concessies! Van eerlijk vlees tot dagverse seizoensgroenten die in onze eigen kas worden gekweekt.

Zo houden wij zelf onze gewassen in de hand, en kunnen we oprecht zeggen dat onze ingrediënten met liefde zijn bereid. Door seizoensgroenten te gebruiken belasten we het milieu minimaal, laten we onze gasten kennismaken met het rijke aanbod van deze groenten en gerechten – inclusief de nu zo populaire vergeten groenten.
 


 

Smaakexplosie

Het grote voordeel aan het verzamelen van eerlijke en duurzame ingrediënten voor ons restaurant is de heerlijke smaak van de gerechten. Omdat onze groenten, fruit en kruiden dagvers zijn en niet over grote afstand getransporteerd hoeven worden, blijft de smaak behouden. Dat proef je direct in het restaurant.

Door seizoensgebonden groenten te gebruiken leggen we onszelf op te experimenteren met smaakcombinaties, zodat we elk moment van het jaar de beste gerechten kunnen serveren. Daar komen de heerlijkste gerechten uit voort, die we met veel liefde serveren in ons restaurant.
 


 

Lang genieten

Slow food & mood betekent ook extra genieten. Niet alleen van de heerlijke gerechten en de eerlijke oorsprong van onze maaltijden, maar ook van elkaar. Want een groot deel van de charme is het lange tafelen. Je komt bij ons om te genieten van de maaltijd, en van je gezelschap. Door langer te tafelen kom je tot rust, leer je om te genieten van elke hap en voer je betere gesprekken.

Samen eten is voor veel mensen een verbindende factor. Aan tafel heb je tijd om te vragen en te vertellen, en kan menig avond gevuld worden met gezelligheid. Ook laat je het eten beter tot je doordringen als er tijd en ruimte tussen de verschillende gangen zit. Je proeft beter, je luistert beter naar de mensen om je heen, en je geniet meer.

Wie wil dat nu niet?
 


 

Daarom is Zaai Kweek en Eet een slow food & mood restaurant

Benieuwd geworden naar al die heerlijke gerechten? Reserveer je tafel vandaag nog.