Close Menu

Gezond vergaderen op locatie

21 augustus 2019


Ken je dat? Je moet vergaderen, maar eigenlijk ben je van mening dat het meeste ook gewoon in een mailtje gezegd had kunnen worden. Je bent nog bezig met je taken en zit daarmee in je hoofd terwijl je op de spreker probeert te focussen. Maar het zijn steeds dezelfde issues, waar intussen niemand meer passie voor heeft en waarvoor steeds dezelfde oplossingen worden bedacht zonder verder te komen.

Daar is een hele eenvoudige oplossing voor:

 


 

Vergaderen op locatie!


Bewuster vergaderen


De punten van een vergadering op locatie moeten wel belangrijk zijn, want waarom zou je er anders geld voor uitgeven? Je bereid je beter voor, en dat doe je ook mentaal: je gaat immers naar de locatie toe. Dat betekent dat je niet twee minuten voor tijd van je taken weg wordt getrokken en daar nog mee in je hoofd zit. De langere overgang zorgt ervoor dat je de ruimte hebt je focus te verleggen. Zo ga je veel bewuster de vergadering in.
 

Ongestoord vergaderen


Door op locatie te zijn voorkom je ongewenst storen. De telefoon gaat voor een van de medewerkers en het is toch wel een belangrijke vraag, dus dan maar even tijdens de vergadering aannemen. Het in en uit lopen van collega’s zorgt ervoor dat je aandacht steeds weer weggetrokken wordt van de vergaderpunten. Met vergaderen op een aparte locatie voorkom je deze afleidingen. Je team werkt productiever en efficiënter, omdat ze hun aandacht bij de vergaderpunten kunnen houden.
 

Teambuilding


Door te vergaderen op locatie beseft je team dat goede productiviteit belangrijk voor je is. Je vergadert niet puur om te kunnen vergaderen, maar omdat je daadwerkelijke oplossingen voor je agendapunten wilt. Dat versterkt het gevoel van verantwoordelijkheid en samenwerken bij je collega’s, die vervolgens actiever deelnemen. Stimuleer dit verder door een lunch of diner bij de vergadering aan te bieden en ook even samen te ontspannen.
 

Inspirerend vergaderen


Vergaderen op locatie verbetert de inspiratie van je team, vooral wanneer je dit in een industriële, groene omgeving doet zoals onze vergaderkas. Innoveren doe je niet in je dagelijkse omgeving in het welbekende kantoor. Dat doe je op een nieuwe, onbekende plek, zodat je wordt geïnspireerd anders te denken. Kies bovendien voor veel groen. Deze frisse kleur is letterlijk gezonder voor je: het verlaagt stress en de bloeddruk, zorgt voor meer ontspanning en een positief gevoel. Je wordt gestimuleerd creatief te zijn en samen te werken.
 

Gezond vergaderen


Door je in een nieuwe, frisse omgeving te begeven werk je productiever. Je krijgt het gevoel controle te hebben over de bedrijfsagenda, en dat het doorvoeren van de besproken punten er echt van gaat komen. Om deze geestelijke gezondheid nog verder te verbeteren kun je ook voor een lichamelijke component kiezen. Vergader bijvoorbeeld staand, een optie die wij in onze vergaderkas ook aanbieden. Staand vergaderen kost minder tijd en je geeft meer non-verbale signalen af, zodat collega’s beter samenwerken.

 

Ook vergaderen in een inspirerende locatie? Boek onze vergaderkas!