Close Menu

Over Zaai Kweek & Eet

Hoe het begon


In 2011 zijn wij gestart met een aantal foodtrucks en mobiele kookstations onder de naam Mobile Street Food. Om dit succesvolle verhuurbedrijf onderdak te kunnen blijven bieden, maakten we in 2016 de grote stap naar Recreatiepark Oosteinder. In de voormalige kwekerij van de familie Jongkind ontstond een prachtige HACCP ingerichte productieruimte met voldoende opslag, koeling en kantoorruimte.

Tegelijkertijd bood de gemeente Aalsmeer ons de kans om op Recreatiegebied Oosteinder een stukje horeca te creëren. Zo ontstond zusje Zaai Kweek en Eet, een grill restaurant waarin we de mensen naar ons toe laten komen in plaats van andersom. Een jaar lang werd er tussen de bedrijven door keihard gewerkt aan dit prachtige resultaat!
 

Zaai Kweek & Eet


Een robuust en industrieel interieur, met het karakter van toen en toch lekker eigentijds. Een prachtig buitenterras, 50 aanlegsteigers, voldoende parkeergelegenheid en diverse vormen van recreatie maken Recreatiepark Oosteinder meer dan bijzonder.

Een van onze kassen is verbouwd tot evenement ruimte, waar vergaderingen en feesten gehouden kunnen worden.  Wij zijn zelfs een officiële trouwlocatie in Aalsmeer, zodat je bij ons je volledige bruiloft kunt laten verzorgen!

De overgebleven kasruimte wordt gebruikt voor het verbouwen van onbespoten groenten, die we verwerken in onze Mobile Street Food catering en in het restaurant van Zaai Kweek & Eet. Wij doen namelijk liever geen concessies.
 

Wat eten we?


Wie denkt dat BBQ niet meer is dan bij de eerste zonnestraal een lap vlees op een gloeiend rooster gooien, heeft het mis. Bij Zaai Kweek & Eet grillen we met geweten, met kwaliteitsvlees waarvan de afkomst bekend is. Burgers, rump steak en bavette van het Black Angus ras uit Amerika, geroosterde XXL gamba’s en nog veel meer. Beter dan dit wordt het echt niet!

Dagverse ingrediënten en aangepast aan de seizoenen: wij experimenteren graag en zijn dan ook een slow food & mood restaurant. Kom bij ons als je lekker wilt tafelen, en geen haast hebt. Wij zorgen gegarandeerd voor een heerlijke ervaring.
 

Blijf je eten?

Robuust | Industrieel | No nonsense | Groente uit eigen tuin

Reserveer

Trouwen in de kas?

De kas van Zaai Kweek en Eet is een unieke trouwlocatie. De industriële look gecombineerd met groene planten zorgt voor een boho-chic geheel, dat naar eigen wens in te richten is voor jullie bruiloft. Trouwen in de kas is de perfecte combinatie van een binnen- en buitenbruiloft. Het beschermt tegen het weer en geniet toch van natuurlijk licht en een landelijke omgeving. En 's avonds is het onder de open sterrenhemel helemaal romantisch!

Lees meer