Klanten beoordelen ons met een 9.8 Vandaag contact, binnen 24u offerte

5 Sfeervolle bruiloftsdecoraties

Bekijk snel onze tips om jullie bruiloft prachtig aan te kleden!

1 juli 2023

Aankleden van jullie huwelijksfeest!

Decoratie is een belangrijk onderdeel van iedere bruiloft. Het maakt een locatie een trouw locatie. Je bent vast wel bekend met de Pinterest moodboards van zalen vol doeken, linten en bloemen. Die decoratie is in veel gevallen best makkelijk na te maken en tillen je bruiloft naar een hoger niveau.

1. Decoreren met linten

Iets simpels als linten fleuren een bruiloft al snel op. De linten kunnen bijvoorbeeld los hangen, om een lege muur te decoreren (ook leuk als fotomuur). Daarnaast kun je linten bijvoorbeeld aan de stoelen van de gasten knopen. Verder staat het ook heel leuk om linten in een boom of een trouwboog te hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het soort lint kunnen jullie helemaal zelf bepalen: materiaal, kleur en lengte. Tip: kies linten die passen bij de stijl van de bruiloft, bijvoorbeeld in dezelfde kleuren als de uitnodiging.

2. Bloemen op je bruiloft

Waar zou een bruiloft zijn zonder bloemen? Ze geven sfeer en kleur aan de trouwerij. Denk aan bruidsboeket, centerpieces, stoeldecoratie, boeketjes in vazen en tafeldecoratie. Een bruiloft is hét excuus om los te gaan met bloemen. Ook hierbij geldt: kies bloemen die de sfeer en stijl van jullie bruiloft benadrukt. Bij een klassieke bruiloft kun je bijvoorbeeld kiezen voor witte rozen, voor een romantische bruiloft bloemen in mooie pasteltinten en bij een botanische bruiloft bevatten de boeketten vaak net iets meer groene takken en bladeren. Het is jullie feest, dus kies vooral bloemen die jullie zelf mooi vinden! Tip: Mix en match verschillende bloemsoorten voor speelse, gevarieerde boeketten.

3. Feestelijke slingers

Slingers komen in heel veel soorten en maten. Er zijn de klassieke slingers met vlaggetjes, maar ook met linten, pompoms, hartjes of zelfs slingers die volledig bestaan uit bloemen en planten. Het leuke aan slingers is dat ze heel makkelijk zelf te maken zijn. Zo fabriceer je zelf een goedkope, creatieve en originele versiering. Natuurlijk kun je ook gewoon slingers kopen in de kleur en stijl van jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan vlaggetjes met jullie foto’s erop! Tip: Maak/bestel slingers met letters (en cijfers) om jullie namen of de trouwdatum mee uit te spellen.

4. Lantaarns als bruiloftsdecoratie

Kaarsen en lampjes zijn natuurlijk uiterst romantisch. Ook op een bruiloft doen deze lichtjes het erg goed als decoratie. Zet bijvoorbeeld lantaarns neer aan de zijkant van het pad naar het altaar, of hang ze op aan het plafond. Ook op tafel of aan stoelen geven lantaarns een leuke touch. Super romantisch! Tip: Combineer verschillende typen lantaarns voor een speelse uitstraling, of kies juist voor één model voor een strakke look.

5. Botanische bruiloft: decoreren met planten

Naast bloemen zijn ook planten een uitstekende decoratie voor een bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan hangende plantjes aan je prieel, verse kruiden op tafel of zelfs groene bruidsboeketten en corsages. Hoe meer planten hoe botanischer! Tip: Ideale locatie voor een groene bruiloft? Denk aan trouwen bij ZAAI. Dat waren onze tips voor bruidsdecoraties. Veel plezier met het verzamelen van de versiering! Niets leukers dan een persoonlijke tint aan je bruiloft. Zijn jullie nog op zoek naar een trouw locatie? Neem contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Leuk! We denken graag met je mee. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Neem contact op