Klanten beoordelen ons met een 9.8 Vandaag contact, binnen 24u offerte

"My favorite drink is the next one"

Bij slow food & mood hoort natuurlijk een heerlijk drankje, en vooral tijdens deze prachtige zomer mag het niet ontbreken. We hebben het over de cocktail!

1 juni 2023

Slow food & mood!

Zodra het terras open gaat, beginnen onze vingers te jeuken om de meest kleurrijke en smaakvolle cocktails te serveren. En ook al zeggen we het zelf; onze cocktails zijn te lekker om te laten staan.

Onze uitgebreide kaart!

Denk aan klassiekers zoals de Cosmopolitan of Moscow Mule, maar ook aan eigen creaties zoals de Chocolate Dream en ZAAI Jar. Of ga voor een Bartenders Choice, en laat je verrassen door de cocktail die onze medewerkers voor je maken. Toch liever een gin-tonic? Ook hierin bieden we volop keus, geserveerd met Fever Tree Tonic. Nieuwsgierig geworden?

Verse garnering!

Je kent ZAAI, Kweek en Eet ondertussen van onze dagverse ingrediënten die we duurzaam verbouwen en waar we bewust mee omgaan. Zo gebruiken we groenten binnen hun seizoen, experimenteren we met vergeten groenten en zorgen we ook voor heerlijke verse garnering voor je cocktail. Deze past bovendien altijd bij de smaak van je drankje. Het is ‘not done’ om het glas met een aardbei te versieren als er geen aardbeienlikeur of siroop in de cocktail zit. Jazeker: achter het drinken van cocktails zit een hele etiquette!

Waar komt de cocktail vandaan?

Hoe vaker je het achter elkaar blijft zeggen, hoe gekker het woord klinkt. Helaas kunnen we je hier niet wijzer in maken, de oorsprong van het woord ‘cocktail’ is nooit gevonden. De eerste keer dat het opduikt om een drankje te beschrijven was in 1803. Het ontstond in de Verenigde Staten en werd pas echt populair tijdens de beroemde drooglegging. Omdat zelf gestookte jenever helemaal niet lekker was, werd het gemixt met andere ingrediënten om er toch iets lekkers van te maken.

Build, shake, stir & blend!

Er worden vier verschillende manieren onderscheiden waarop de cocktail gemaakt kan worden. Lees het goed door en maak indruk op het borrelterras! Build: de cocktail wordt direct in het drinkglas bereid, omdat mengen niet noodzakelijk is of om een kleureffect te bereiken. Stir: ingrediënten worden in een mengglas geroerd met een lepel, en daarna overgegoten. Shake: het schudden in de beroemde cocktailshaker met ijsblokjes. Het wordt door een zeefje geschonken. Blend: hiermee worden het ijs en de stukjes fruit vermalen en toegevoegd aan de overige ingrediënten voor het geschonken wordt. Uiteraard zonder zeefje te gebruiken.

Waarom een cocktail?

Wedervraag: waarom niet? Cocktails kunnen altijd gedronken worden, in vele verschillende vormen. Er zijn all day cocktails met een lager alcoholpercentage, before dinner cocktails met een droge smaak, of juist after dinner cocktails met een zoete smaak. Bovendien brengen ze een lach op je gezicht: die heerlijke kleurtjes zorgen ervoor dat je direct vrolijk wordt. Tenslotte houden we stiekem allemaal wel van een beetje luxe. Als je een fruitige cocktail neemt, kom je bovendien makkelijk aan je verplichte twee stuks fruit op een dag.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Leuk! We denken graag met je mee. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Neem contact op