Klanten beoordelen ons met een 9.8 Vandaag contact, binnen 24u offerte

Trouwen in de herfst

Nog maar een paar dagen en dan is de herfst officieel aangebroken. Ook al houden we van de zomer en hebben we graag een mooie nazomer in september, niets is zo verleidelijk als de prachtige kleuren van de natuur in de herfst.

1 augustus 2023

Een unieke herfstbruiloft op maat!

Nog maar een paar dagen en dan is de herfst officieel aangebroken. Ook al houden we van de zomer en hebben we graag een mooie nazomer in september, niets is zo verleidelijk als de prachtige kleuren van de natuur in de herfst. Het voelt meteen een stuk gezelliger aan, en we kunnen de heerlijk warme truien en sjaals weer uit de kast pakken. En als je gaat trouwen is de herfst helemaal ideaal. Het enige dat weleens tegen zou kunnen zitten is het weer, maar ook daar hebben we oplossingen voor.

Voordelen van trouwen in de herfst!

Bij een herfstbruiloft val je in het laagseizoen. Dat betekent dat het makkelijker is een locatie te vinden op je gewenste datum, dat de fotograaf nog vrij is, dat je favoriete leveranciers op tijd kunnen leveren én je gasten niet op vakantie zijn!

Herfstkleuren en prachtig licht

De herfst is bij uitstek het allermooiste seizoen van Nederland. Roodbruine bladeren overal om je heen, het zachte warme herfstzonnetje dat alles in een sprookjesachtige gloed zet, en natuurlijk de warme kleuren die daarbij horen. De lichtval is in de herfst op z’n allermooist. Zachter dan de felle zomerzon, zodat je een zeer geslaagde natuurlijke belichting krijgt. Trouwfoto’s in de herfst hebben ook het voordeel dat je het kunt doen in een enorme eye-catcher van een achtergrond. Veelgekleurde bomen, een mistig meertje, een dromerige steiger met een bewogen lucht die allesbehalve saai strakblauw is. Bovendien is het vroeger donker, zodat je sfeerverlichting al snel tot z’n romantische recht komt.

Heerlijk herfstfood tijdens jullie trouwfeest

Natuurlijk slaan wij het eten niet over. Wil je origineel serveren tijdens je bruiloft? Dan kun je je hart ophalen in de herfst. Denk aan pompoensoep, stoofperen, cranberrysaus, wildgerechten en gekaramelliseerde appels. Je kunt zelfs de BBQ nog aansteken!

Bruiloft decoratie in stijl

De decoratie in de herfst ligt letterlijk voor het oprapen. Dennenappels, kastanjes, pompoenen, gedroogde herfstbladeren – voeg er geurkaarsen aan toe en schalen met seizoensfruit. Zo maak je in een handomdraai een prachtige tafel. Ook kun je herfstbloemen gebruiken voor in je boeket, voor een mooie variatie en warme kleuren. Je kunt de bloemen ook in je haar verwerken, zodat je er helemaal uitziet alsof je uit een herfstsprookje bent komen lopen. Herfstkleuren passen bij elke haarkleur, dus dat is mooi meegenomen.

Driedelig pak met warme sjaal

In de herfst zit je perfect met betrekking tot je trouwkleding. Het is niet te warm, en vaak ook niet te koud. Je kunt voor een meer zomerse bruidsjurk kiezen met een sjaal of bolero voor de ceremonie, of je gaat voor een bohemian jurk met dromerig kant en lange mouwen. Ook voor mannen is het fijn dat ze hun driedelig pak niet in juli aan hoeven trekken!

Na regen komt zonneschijn

Bij een herfstbruiloft moet het weer natuurlijk wel een beetje meewerken, maar daar valt ook zeker omheen te werken. Kies voor een veelzijdige locatie, waarbij je zowel een binnen- als buitenruimte hebt. Of ga natuurlijk voor trouwen in een kas! Dan heb je het gevoel van buiten, maar zit je toch lekker warm binnen. Zet vuurkorven of fakkels neer (of heaters als je het liever wat veiliger houdt), zet manden neer met lekker warme dekens en sjaals, of biedt gasten vrolijk gekleurde paraplu’s aan voor geval er toch een regenbuitje op je neerkomt. Met die paraplu’s kun je dan ook weer hele mooie foto’s maken! Het zorgt in ieder geval voor verbroedering en sfeer.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Leuk! We denken graag met je mee. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Neem contact op